Black Sea Defense & Aerospace

In 2018, Automecanica a participat la BSDA ca expozant:
16-18 mai 2018

BSDA este o expozitie si o conferinta internationala dedicata industriei aeronautice, apararii, securitatii nationale, securitatii cibernetice si securitatii private.

“Vrem sa multumim tuturor expozantilor, vizitatorilor si tuturor structurilor guvernamentale romanesti pentru realizarea a 7-a editie a Expozitiei de Aparare si Aerospatiala a Marii Negre (BSDA-2018),  un succes imens.
La ora 10:00 dimineata, in data de 16 mai 2018, expozitia a fost deschisa oficial de catre Ministrul Apararii Nationale din Romania, Mihai FIFOR, care a tinut discursul de bun venit si a condus turneul VIP al expozitiei Impreuna cu un numar mare de reprezentanti ai Parlamentului Romaniei la nivel inalt, Presedintia, Guvernul etc.
Ministrul Mihai FIFOR s-a intors la expozitie joi, 17 mai si din nou pe 18 mai, cand a salutat atat premierul croat, Andrej Plenkovic precum si ministrul Apararii al Croatiei, Damir Krsticevic.
Pe langa ministrul roman al apararii nationale, expozitia a salutat si ministrul roman al economiei – Danut Andrusca , seful general al Apararii – general Nicolae CIUCA, Şeful Statului Major al Fortelor Terestre, gen. mai. Ovidiu UIFALEANU, sef adjunct al Marinei Navale Alexandru Mirsu, seful Statului Major al Fortelor Aeriene gen. mai. Viorel PANA, Secretarul de Stat al Armatei Romane, Andrei IGNAT, si 15 oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe, demonstreaza fara Indoiala ca expozitia BSDA este cel mai bun loc pentru a se intalni cu factorii de decizie de top in piata de aparare si securitate a Romaniei si Marii Negre .
Nivelul inalt de sustinere a sectiilor civile si cele cu uniforme ale Ministerului Apararii Nationale a Romaniei a fost evidentiat de numarul mare de autobuze militare care au adus specialisti din bazele militare din Romania si au generat cea mai mare participare a peste 28.000 de vizitatori.
Expozitia a gazduit aproape 300 de expozitii din 25 de tari, a ocupat trei pavilioane mari (12.000 mp) si a prezentat o expozitie exterioara de peste 30.000 de metri patrati (30.000 mp ). In cadrul acestei zone masive de expunere exterioara se afla Corral SUA cu afisaje statice a doua Falcons Fighting F-16, un elicopter AH-64 Apache, un elicopter UH-60 Black Hawk si o aeronava de transport Hercules C-130J.
Pentru o lista completa a expozantilor, vizitati site-ul web al expozitiei la: www.bsda.ro lista BSDA-2018 pentru Expozanti
In plus, expozitia a inclus prezentari zilnice dinamice, inclusiv doua forte aeriene romanesti F-16 Fighting Falcon, Fortele Aeriene Romane MIG 21 Lancer, C27-J Spartan, IAR 330 Puma SOCAT etc.
In afara de acestea , BSDA 2018 a gazduit prezentari statice si dinamice ale Ministerului Afacerilor Interne si Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Pentru prima data, expozitia a organizat, de asemenea, o serie de conferinte privind provocarile si oportunitatile din cadrul Ministerului Apararii Nationale din Romania in domeniile: Aparii Terestre, Apararii Navale, Apararii Aeriene si Apararii Cibernetice deschise de sefii Marinei, Fortelor Terestre si Aeriene. Sesiunea Cyber Defense a fost deschis de catre seful Roman al Apararii.
In timpul discursului de deschidere a expozitiei, Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a confirmat angajamentul guvernului de a mentine cheltuielile de cel putin doua procente (2%) din PIB-ul national pentru apararea nationala.Acest angajament, impreuna cu faptul ca expozitia BSDA-2018 sa dovedit a fi cea mai mare si cea mai importanta expozitie de aparare din Europa de Sud-Est, ne convinge ca urmatoarea editie a expozitiei BSDA care va avea loc in perioada 13-15 mai 2020 o sa fie chiar mai mare, mai importanta si mai reusita.
Astfel, pentru participantii nostri din trecut, va multumim pentru sprijinul acordat; si acestor companii si oricare alte companii care doresc sa-si extinda afacerile de aparare pe piata romaneasca, va invitam sa va planificati sa veniti la Bucuresti In mai 2020. “

Sebastian TUDOR – Justin Webb – TNT Productions – Organizator al BSDA

Mai jos puteti vedea cateva fotografii capturate cu aceasta ocazie la standurile Automecanica.